/ Allmänt /

Tiden

Ni vet uttrycket att tiden går fort när man har roligt? Hur alla vuxna pratade om när man var liten att man ska ta tillvara på tiden, för den går ju så himla fort? Hur klockan tycks snabbspolas på morgonen mellan 6.30-8.00 för att sedan stanna av fram till 16.00? Hur timmarna på dygnet inte alls räcker till för alla de saker man verkligen vill hinna med? Att vi redan har passerat mer än hälften av 2016...? Snart är det med andra ord jul och nyår, och tro inte att du kommer hinna med alla julklappar eller nyårs-outfiten i vettig tid i år heller. Det kommer sluta med ett svettigt ångestfyllt kaos den 22a december trots all planering. 

Innan du vet ordet av kommer du öppna upp facebook som visar dig minnen från 2016, som var för fyra år sedan även fast det känns som igår och samtidigt lika avlägset som 1998.

Jag antar att jag försöker säga att man ska ta tillvara på livet, skit i tiden för den är oundviklig och konstant oavsett om du bryr dig i den eller inte. Livet däremot, blir exakt vad du gör det till och är rätt hänsynslöst. Mitt 2016 känns som ett rikt år, trots att jag vandrar i dimma och känner mig rätt vilsen. Men dimman kommer lätta och jag kommer se klart. Så jag gör som man gör när man är vilse i dimman, håller i mig i det absolut närmaste och försöker hålla kvar tills den lättar, och i ärlighetens namn så blir det bättre. Sakta men säkert, en dag i taget.

Ta hand om livet och fyll det med trygghet och kärlek.